Skip to content
Home » Ini Senarai Syarikat Insurans Kereta Di Malaysia

Ini Senarai Syarikat Insurans Kereta Di Malaysia

  Pada anda yang sedang mencari insurans kereta atau nak renew insurans kereta, kebanyakannya pasti akan mencari syarikat insurans yang menawarkan pelan perlindungan yang bagus dengan harga yang berbaloi.

  Namun begitu, nak dapatkan insurans yang kena dengan bajet kita ni memerlukan proses yang memakan masa jika kita tidak tahu caranya. Tetapi jika anda nak mudah, anda boleh menggunakan platform perbandingan insurans.

  Di dalam Malaysia, terdapat banyak syarikat insurans yang menawarkan pelan insurans untuk kereta anda. Anda boleh pilih mana yang anda nak dan bandingkan pelan yang ditawarkan oleh mereka. Berikut adalah senarai syarikat insurans kereta di Malaysia yang boleh anda pilih.

  Allianz Malaysia Berhad

  AmGeneral Insurance Berhad

  AXA Affin General Insurance Berhad

  Berjaya Sompo Insurance Berhad

  Etiqa General Insurance Berhad

  Hong Leong Assurance Berhad

  Kurnia Insurans (Malaysia) Berhad

  Liberty Insurance Berhad

  MSIG Insurance (Malaysia) Berhad

  Pacific & Orient Insurance Co. Berhad

  RHB Insurance Berhad

  Tokio Marine Insurans (Malaysia) Berhad

  Tune Protect Malaysia

  Zurich General Insurance Malaysia Berhad

  MPI GENERALI

  Chubb

  Great Eastern

  AIG 

  AIA

  Lonpac Insurance

  Pacific Insurance

  Progressive Insurance Bhd

  QBE

  Pilih syarikat insurans kereta terbaik

  Banyak sangat kan pilihan syarikat insurans yang ada dan boleh anda pilih? Ingat, pastikan anda lakukan dulu perbandingan sebelum memilih mana-mana pelan insurans untuk kenderaan anda. Nak lebih mudah? Anda juga boleh lakukan perbandingan dengan syarikat insurans serta takaful yang diiktiraf secara terus melalui Bjak. Renew dan beli secara online di paltform kami pastinya lebih mudah, cepat dan selamat. Minta sebut harga insurans kereta anda sekarang dengan hanya klik butang di bawah ini.


  Bjak menyediakan lebih 10 jenama insurans untuk pengguna lakukan perbandingan. Dapatkan sebut harga percuma di Bjak dan pilih pelan terbaik hari ini!

  Baca juga: