Skip to content
Home » Cara Renew Insurans Kereta Online Guna BJAK

Cara Renew Insurans Kereta Online Guna BJAK

  renew insurans online - cover

  Dengan kemajuan teknologi yang ada pada zaman kini, proses untuk renew insurans kereta kini sudah menjadi lebih murah. Ini kerana, pengguna sudah boleh renew insurans kereta online. Berbanding renew insurans kereta secara offline, orang ramai kini sudah mula beralih untuk memperbaharui insurans mereka secara online kerana lebih memudahkan.

  Namun begitu, pasti ramai diantara kita yang tidak tahu dan ingin tahu cara untuk renew insurans kereta secara online. Jangan risau, penulisan artikel ini akan membantu anda untuk mengetahui cara-caranya. Teruskan membaca artikel ini untuk mengetahuinya.

  Cara renew insurans kereta offline

  Sebelum kita pergi ke cara renew insurans online guna BJAK, izinkan kami untuk berkongsikan cara memperbaharui insurans kereta secara offline terlebih dahulu. Ini kerana, mungkin ada yang mahu cuba untuk menggunakan “cara lama” ini bagi membandingkan yang mana satu lebih mudah. Dalam bahagian ini, kami akan membimbing anda untuk mengetahui langkah-langkah yang perlu dibuat bagi memperbaharui insurans kereta anda melalui ejen berdaftar.

  1. Lawati mana-mana cawangan ejen insurans kereta berdaftar untuk pembekal insurans pilihan anda.
  2. Anda mungkin perlu memberikan nota perlindungan insurans anda atau polisi dan sijil pemilikan kenderaan (VOC) anda.
  3. Pilih jenis insurans yang anda inginkan, seperti Insurans Komprehensif, Pihak Ketiga, Insurans Kebakaran dan Kecurian, atau Insurans Pihak Ketiga.
  4. Tentukan jumlah diinsuranskan untuk kereta anda berdasarkan nilai pasaran atau nilai yang dipersetujui.
  5. Dapatkan sebut harga insurans kereta daripada ejen untuk membandingkan harga dan faedah.
  6. Jika anda memerlukan sebarang insurans tambahan, anda perlu meminta ejen untuk membantu anda.
  7. Setelah anda bersedia, buat pembayaran anda.

  Jangan lupa untuk ambil salinan fizikal nota perlindungan insurans dan polisi anda daripada ejen sebelum pergi.

  Cara renew insurans kereta online guna BJAK

  Jika anda ingin mendapatkan perlindungan yang banyak untuk insurans kereta anda dalam masa yang sama nak murah, gunakan platform perbandingan insurans nombor 1 di Malaysia iaitu BJAK. Apa yang anda perlu lakukan ialah layari laman web mereka dan perbaharui insurans anda dengan hanya beberapa klik sahaja.

  Platform ini menawarkan cara yang tidak menyusahkan untuk mendapatkan dan membandingkan sebut harga daripada beberapa syarikat insurans, supaya anda boleh memilih yang paling sesuai dengan keperluan dan bajet anda.

  Bila bercakap berkenaan platform perbandingan insurans, Bjak adalah nama terbesar yang terdapat kini. Dengan bantuan Bjak, anda boleh mendapatkan pelan insurans kereta yang sesuai dengan bajet dan pilihan anda, tanpa sebarang masalah.

  Anda boleh membandingkan dan memperbaharui insurans kereta anda di Bjak dalam beberapa langkah mudah ini:

  1. Minta sebut harga percuma di laman web Bjak
  2. Terima sebut harga anda melalui WhatsApp atau e-mel
  3. Bandingkan dan pilih pelan insurans yang sesuai dengan keperluan anda
  4. Sesuaikan dasar anda dengan menambahkan sebarang ciri tambahan yang anda perlukan
  5. Teruskan membuat pembayaran

  Dalam masa kurang daripada lima minit, anda akan menerima nota perlindungan e-insurans anda melalui WhatsApp atau e-mel. Dan bukan itu sahaja! Bjak menyediakan perkhidmatan tambahan seperti pembaharuan cukai jalan untuk menjadikan proses pembaharuan insurans kereta anda mudah dan semudah mungkin.

  Beli insurans kereta online lebih jimat

  Untuk makluman anda, kebanyakan platform insurans termasuk Bjak memberikan peluang kepada pelanggan untuk lebih jimat.

  Selain penjimatan sehingga RM480 apabila membandingkan dengan 15 pilihan insurans, anda juga boleh mendapatkan lagi diskaun tambahan apabila menggunakan kaedah pembayaran Beli Dulu Bayar Kemudian (BNPL) untuk kali pertama. Dengan kaedah BNPL, anda boleh berasa lega kerana pembayaran insurans boleh dilakukan dengan 3 kali ansuran tanpa sebarang faedah. 

  Jadi, inilah kesempatan yang anda boleh gunakan dengan renew insurans kereta online. Tidak rugi, malah ia sememangnya berbaloi untuk anda. Bagi memudahkan anda untuk renew secara online, klik sahaja butang di bawah ini.


  Bjak menyediakan lebih 10 jenama insurans untuk pengguna lakukan perbandingan. Dapatkan sebut harga percuma di Bjak dan pilih pelan terbaik hari ini!

  Baca juga: